Veelgestelde vragen

Ik koop niet vaak op internet, is het veilig?

Een aankoop doen bij obd-partner is eenvoudig, maar bovenal veilig en vertrouwd. Wij maken gebruik van een SSL beveiligd betaalproces, en u kunt afrekenen per IDEAL, Bank, Paypal of zelfs onder rembours. Tevens zijn wij aangesloten bij Thuiswinkel waarborg en webshop keurmerk. Deze keurmerken zijn onlangs beoordeeld door consuwijzer met een 10. Klik hier voor de website van ons Thuiswinkel Waarborg certifcaat. Indien u vragen over uw bestelling heeft kunt u ons 7 dagen per week bereiken via de mail, en telefonisch tijdens de aangegeven openingstijden.

 

Ik zoek een diagnoseapparaat, maar waar moet ik nu op letten?

Dit is moeilijk in een paar regels uit te leggen. Factoren die bij de keuze van de juiste tool van belang zijn: Heeft u een tool nodig voor uw eigen auto? Of meerdere auto's maar wel van een bepaald merk, of heeft u een tool nodig die alle merken uitleest? Zijn het vooral oudere of juist hele jonge auto's? Is het voldoende als u de motor uit kunt lezen of wilt u ook andere systemen kunnen uitezen?  Uiteraard kunt u ook contact op te nemen met onze klantenservice. Stuurt u bijvoorbeeld een mailtje naar info@obd-partner.nl met de wensen die u heeft en wat voor range auto's u uitleest. Onze medewerkers staan klaar om u hierover te deskundig advies te geven.

 

Op internet is veel te lezen over Autel, en ik begrijp niet meer waar ik nu de juiste en originele apparatuur kan kopen.

OBD-Partner is een van de door autel aangewezen dealers in Nederland. Er zijn helaas bedrijven die zich voordoen als exclusief distributeur van Nederland. Deze informatie is misleidend en niet correct. Autel heeft geen exclusief dealer in Nederland. Voor meer informatie of om dit te verifieren kunt u ten alle tijden terecht bij Autel Europa, info@autel.eu

Van enkele Autel toestellen zoals de Maxidas DS708, AL519 en MS509 zijn namaak toestellen uit china afkomstig. Deze zijn van slechte kwaliteit en bieden vaak niet de mogelijkheden die een origineel toestel biedt. Vanzelfsprekend wordt hier door autel geen ondersteuning en geen updates voor geleverd. OBD-Partner levert originele apparatuur inclusief de ondersteuning en software die u hierbij mag verwachten.

 

Mijn Auto is van 1998 maar heeft wel een OBD2 stekker. Dan moet ik toch een OBD2 toestel kunnen gebruiken?

Vaak is dit toch niet het geval. Er zijn zeer veel auto's die wel een OBD2/EOBD stekker hebben maar nog communiceren via een OBD1 protocol. De stekker past dan dus wel, maar de manier van communiceren is anders. Er zal dan geen verbinding gemaakt kunnen worden. Hiervoor heeft u wat uitgebreidere apparatuur nodig.

 

Ik heb een andere stekker op mijn auto, kan ik dan een verloopstekker gebruiken?

Dat kan, echter alleen met apparatuur die ook de mogelijkheid bieden om OBD1 uit te lezen. Voorbeelden hiervan zijn onze Autel MD... serie, of de MOT Pro. Apparaten zoals de OM580, ELM5 of AL519 zijn echt OBD2/EOBD scanners en kunnen niet gebruikt worden in combinatie met een verloopkabel

 

Ik zie best veel apparaten die hele goede reviews krijgen. Is dit allemaal wel echt?

Jazeker! De reden hiervoor is simpel, omdat we gespecialiseerd zijn in diagnoseapparatuur, en dagelijks bezig zijn met deze apparatuur, zorgen we ervoor dat ons assortiment alleen bestaat uit apparatuur waarmee we zelf goede ervaring hebben, en we daarnaast ook goede feedback krijgen. Een negatieve productreview wordt niet alleen gebruikt om toekomstige gebruikers te helpen bij hun bestelling, maar deze worden door ons ook serieus bekeken, en opgevolgd.